۳۱ خرداد ۱۴۰۰، ۱۴:۴۹

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست:

پرنده‌های هوشمند به کمک محیط بانان می‌آیند

پرنده‌های هوشمند به کمک محیط بانان می‌آیند

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه تهیه بی‌سیم هوشمند سراسری و پرنده‌های بومی سازی هوشمند (کوادکوپتر) دنبال می‌شود و از پذیرش پرونده شهیدان باشقره و خواجوی کرمانی خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، جمشید محبت خانی فرمانده یگان محیط زیست در نشست خبری به مناسبت روز محیط‌بان گفت: پیشگیری اجتماعی مهمترین هدف ماست و اگر واقعاً به خواهیم محیط زیست را حفظ کنیم ۸۰ میلیون محیط‌بان را در کشور وجود داشته باشد.

وی به اقدامات کلان حوزه محیط بانی در این دوره سه ساله حضورش اتفاق افتاده است، اشاره کرد و گفت: سطح دریافتی محیط‌بانان ۵۰ درصد از کارشناسان بوده و امروز در احکام حقوقی محیط‌بانان درصدی از کارشناسان بالاتر رفته است.

فرمانده یگان محیط زیست اظهار داشت: برخی محیط‌بانان با عنوان محیط‌بانان طرحی که طرف قرارداد با سازمان نیستند و در برخی استان‌ها به کار گرفته شده‌اند و حدود ۳ ماه است حقوق نگرفته‌اند اما این ۲۰۰ محیط‌بان همچنان مشکل دارند. این مشکل برای این به وجود آمده است که مدیران وقت آنها را استخدام کردند بدون هماهنگی با سازمان بوده است.

محبت خانی یکی از دغدغه‌های نیروهای محیط زیست را با جامعه شکارچیان مسلح را مساله بیمه برشمرد و گفت: محیط‌بانان اگر آسیبی می‌دیدند نه بیمه مسئولیت بودند و نه بیمه عمر، و حتی برخی به دلیل عدم پرداخت دیات در حبس بودند و این مشکل با تأمین بیمه‌ای از طرف سازمان حل شده است.

به گفته وی با هویت بخشی محیط‌بان به عنوان بازوی اجرایی سازمان محیط زیست، و توجه به مشکلات معیشتی عملکردهای آنها هم بالاتر رفته و در کشفیات موفق تر عمل کرده‌اند.

نوسازی ناوگان موتوری محیط بانی ظرف ۲ ماه آینده

وی وضعیت ناوگان موتوری و خودرویی محیط‌بانان را بحرانی خواند و گفت: برای تأمین ۱۲۰۰ دستگاه موتورسیکلت تریل ۲۰۹ سی سی تفاهم نامه داشته‌ایم و حداکثر ظرف ۲ ماه بعد از تست محیط‌بانان تحویل می‌شود. اما در بحث خودرو همچنان مساله داریم و امیدواریم تا پایان سال این مساله هم حل شود.

وی افزود: در حوزه تجهیزات انفرادی قدم‌های خوبی برداشته شده و رقم خوبی برای خرید در دست داریم.

جذب محیط‌بان تازه نفس تا ۸ سال آینده ادامه دارد

محبت خانی به مشکل کمبود تعداد محیط‌بانان نسبت به وسعت مناطق تحت حفاظت اشاره کرد و ابراز داشت: محیط‌بانان با وجود کمبود نیروی انسانی اجازه نمی‌دهند تخریب در مناطق انجام بشود. و مسئولیت محیط بانی دلی است و نگاه شغلی به کارشان و حقوق دریافتی شأن ندارند. اما جذب ۵۰۰ محیط‌بان در طی ۲ سال گذشته دنبال شده و تا ۸ سال آینده ادامه دارد تا به درصد قابل قبولی طبق چارت خدمتی برسیم.

وی ادامه داد: امسال هم در زمینه پرنده‌های هوشمند (کوادکوپتر) متناسب با حوزه محیط بانی به منظور کاهش برخورد فیزیکی با متخلفان دنبال شده و از اولویت‌های اصلی ما تهیه بی‌سیم هوشمند سراسری در ۶ استان بوده و سعی می‌کنیم با ارزیابی صورت گرفته به خرید بی‌سیم محیط بانی و پرنده‌های بومی سازی هوشمند دنبال می‌شود.

تغییر تیپ پاسگاه‌های محیط بانی

فرمانده یگان محیط زیست یکی از دغدغه‌های خود را پاسگاه‌های محیط بانی دانست و گفت: ۶۰۰ پاسگاه باید طبق یک تیپ شناسی بومی طراحی شود و نیازمند تشکیل اتاق فکر است. تا نوسازی صورت گیرد.

بسته شدن ۴۶ درصد پرونده تخلفات محیط زیستی در فضای مجازی

وی از ایجاد مرکز سایبری به منظور پیگیری تخلفات مجازی خبر داد، و ابراز داشت: ۶۲ پرونده درباره تخلفات مجازی تشکیل شده که تاکنون ۴۶ درصد از این پرونده‌ها به نتیجه رسیده و مابقی هم در حال بررسی است. افرادی که در فضای مجازی به تبلیغ شکار، ادوات شکار و فروش و قاچاق حیات وحش داشته باشند برخورد قضائی می‌شود.

محبت خانی با اشاره به بحران خشکسالی در کشور گفت: حیات وحش به دلیل خشکسالی در حال خروج از مناطق چهارگانه به سمت مناطق مسکونی هستند و از همیاران محیط زیست درخواست کمک داریم.

وی افزود: مناطق ۴ گانه محصور نیستند و محیط‌بانان با گشت سیار و ایجاد آبشخورها که از سوی برخی افراد خیر ایجادمی کنند در حال کنترل حیات وحش هستند اما این کار کافی نیست و باید مردم همراهی کنند.

پذیرش پرونده دو شهید بزرگوار باشقره و خواجوی کرمانی و ۶ جانباز از سوی بنیاد شهید

فرمانده یگان محیط زیست با اشاره به برگزاری نشست مشترک با رئیس بنیاد شهید به منظور حل مشکل پرونده محیط‌بانان شهید در بنیاد شهید خبر داد و گفت: پرونده دو شهید بزرگوار باشقره و خواجوی کرمانی و ۶ جانباز پذیرفته شد و در آمار شهدای بنیاد شهید پذیرفته شدند.

وی یادآور شد: حکم قصاص قاتل محیط‌بانان زنجانی صادر شده و حکم قتل عمد تشخیص داده شد.

فرمانده یگان محیط زیست در پاسخ به خبرنگار مهر مبنی بر خرید تجهیزات برای محیط‌بانان با برداشته شدن تحریم‌ها گفت: سازمان محیط زیست موظف به استفاده از تولید داخلی است و به این ترتیب به سمت تولید داخلی خودمان خواهیم رفت، اگر کیفیت تجهیزات رو به بهبود برود، اما در صورت لغو تحریم‌ها در تهیه مواد اولیه اقدام می‌کنیم.

وی یادآور شد: موتورسیکلت‌های تولید داخلی خریداری شده کیفیت خوبی دارند.

جمع‌آوری کمک مالی برای مداوای حیات وحش و اطفا حریق غیرقانونی است

وی در پاسخ به سوال دیگر مهر مبنی بر اینکه در صورت تأمین کافی تجهیزات اطفا حریق چرا با وقوع هر مورد آتش سوزی در مناطق شاهد جمع‌آوری کمک هزینه خرید تجهیزات از سوی برخی فعالان محیط زیست هستیم، گفت: برخی افراد در دو حوزه حریق و حفاظت از گونه‌های حیات وحش از احساسات مردم سو استفاده می‌کنند اگر نیاز باشد از مردم کمک می‌گیریم. اما اینکه افرادی در فضای مجازی برای درمان گونه و اطفا حریق پذیرفته شده نیست، و غیر قانونی است، و تا به حال خیلی از این پول‌های جمع‌آوری شده سو استفاده شده است.

کد خبر 5241028

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha